UUTISET

Julkaisemme tällä sivulla ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

DESIGN WEEK KUOPIO | SUMUN POISTO -juliste NYT MYYNNISSÄ

Mahtavana tiimityönä syntynyt Design Week Kuopio 2018 -tapahtuman visuaalinen ilme eli “visu” on saanut paljon ihastelevia kommentteja ja ollut hyvin pidetty.

Päätimme tarjota mahdollisuuden ostaa julisteen myös kotiisi osaksi sisustusta hintaan 30 €. Otamme Design Week Kuopio -tapahtuman loppuun 👉🏻 29.4 asti ennakkotilauksia.
Laitamme julisteet painoon ja toimitamme ne, jos saamme riittävän määrän tilauksia yhteensä. Jos riittävä määrä täyttyy toimitamme julisteet toukokuussa kaikille halukkaille 🙂 Tilaukset voi laittaa suoraan sähköpostiin -> info@dwk.fi. Laitathan viestin otsikoksi DWK 2018 JULISTEEN TILAUS ja liität mukaan yhteystietosi.

Julisteen koko on A2 420 x 594 mm ja se painetaan laadukkaalle 170 g paperille täällä Kuopiossa by @offsettuovinen
Lue myös Behind the Scenes tarina visun synnystä meidän nettisivuilta.

ÄÄNESTÄ MUOTOILUTEKOA

Jury on valinnut SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustukselle kolme mahtavaa ehdokasta, jotka menevät nyt yleisöäänestykseen. Mikä on sinun suosikkisi?

Äänestysaikaa on 8.4. klo 12.00 asti. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion avajaisissa 23.4.2018.

1. KUOPION NAHKASUUTARI

“Yritykseni keskittyy uniikkien tuotteiden valmistamiseen. Nahkakuviointi (nahkan pakottaminen) on pajan ylpeys, ja tällä saadaan hienoja tatuointimaisia kuvia tuotteisiin ja ne tekevät tuotteista aina henkilökohtaisen. Vaikka paja on ollut pystyssä vasta reilut kaksi vuotta, niin etenkin somessa on jo kova haippi päällä.”

2. PARTANEN & LAMUSUO

“Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto. Ajattelemme, että hyvä design on funktionaalista, mutta suunnittelussa tärkeimmäksi johtolangaksi muodostuu kokemus, jonka se synnyttää. Haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta. Meille eheys tarkoittaa kokonaisuuden kunnioittamista, mutta ennen kaikkea ihmisen – kokijan – tuntemista, eli empatiaa.”

3. SAVONIAN & HATSALAN KOULUN KUMMILUOKKATOIMINTA

Savonia Muotoilu on ohjannut Hatsalan kuvispainotteista kummiluokkaa vuosina 2015-2017 mm. luovien ideointimenetelmien, elävän mallin piirtämisen, vaatemuotoilun ja kankaan kuvioinnin parissa. Kevään 2018 projektina on Hatsalan oppilaiden suunnittelemien korujen valmistus.

ILMIANNA MUOTOILUTEKO

 

Sinä voit vaikuttaa kuka saa vuoden 2018 SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen!

Tunnustuksella haluamme nostaa esiin rohkeita muotoilun tekoja: ajankohtaista, innovatiivista muotoiluajattelua ja -toimintaa Kuopiossa sekä kannustaa muotoilun hyödyntämiseen laaja-alaisesti alueemme elinvoimaisuuden edistämisessä. Muotoilutunnustuksen voi saada muotoilija, työryhmä, yritys, tuote tai palvelu.

Ilmiantojen perusteella jurymme valitsee merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat ehdotukset. Nämä pääsevät jatkoäänestykseen, jossa yleisö voi äänestää parhaan ehdokkaan SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen saajaksi. Ehdotusaikaa on 21.3. klo 12 asti. Äänestys alkaa 26.3. ja kestää 8.4. asti. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion avajaisissa 23.4.2018.

Tunnustus on kiertopalkinto, joka jaetaan joka vuosi uudelle tunnuksen saajalle. Tärkeimpänä lähtökohtana suunnittelussa on ollut Savolainen suoraviiva, Design Week Kuopion tunnus – luovan osaamisen, yhteistyön ja verkostoitumisen symboli. Sen on suunnitellut Sanna Hindsberg ja toteutuksesta vastasi kuopiolainen korutehdas Saurum Oy.

 

Lähetä ehdotuksesi tästä.

 

Vuoden 2017 tunnustuksen sai Kuopion kaupunki. Lue Savon Sanomien uutinen aiheesta:
https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Palkittu-muotoiluteko-olikin-koko-kaupunki/973736

 

DESIGN WEEK KUOPION PRETAPAHTUMA 1.12.2017

ILTAPÄIVÄ klo 13-16 IPR-KOULUTUS Muotoiluakatemia, Piispankatu 8

* Morot savoksi: Itä-suomen Muoto ry sekä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo
* WHAT THE #IPR? – MUISTA SUOJATA TAVARASI, Iiris Adenius, koulutus sopimusasioita (Ornamo)

Muotoilijan ja luovan työn tekijän aineettomat oikeudet. Mitä erilaisia immateriaalioikeudellisia suojamuotoja on olemassa ja miten immateriaalioikeudet liittyvät muotoilijan työhön? Voisiko aineeton omaisuus tuottaa elinkaarensa aikana enemmän tuloja, jos se olisi suojattu oikein? Miten aineettomia oikeuksia hyödynnetään osana muotoilijan työtä?

Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Ilmoittaudu PREDWK iltapäivään ja vinkkaa koulutuksesta myös kollegalle, ystävälle tai asiakkaallesi!

Ilmoittaudu tästä.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista. Muistathan ilmoittautua tapahtumaan myös virallisen lomakkeen kautta!

PREDWK -ILTA kutsuvieraille klo 17.30-22 VB-valokuvakeskuksella, Kuninkaankatu 14-16
* MITÄ DWK18? Tuottajan morot savoksi
* Luova Savo -hankkeen esittely
* Yllätysohjelmaa
* Vapaata illanviettoa, verkostoitumista ja keskustelua
Tarjolla cocktail naposteltavaa ja juomatarjoilut. Pukukoodina smart casual.

      

      

© DESIGN WEEK KUOPIO