Savolainen suoraviiva -muotoilutekotunnustus jaetaan 24.8.2020

Savolainen Suoraviiva -muotoilutekotunnustus jaetaan Design Week Kuopio avajaisissa 24.8.2020 Puijon Torniravintolassa

Itä-Suomen Muoto ry nostaa esiin Savolainen suoraviiva – muotoilutekotunnustuksella rohkeita ja vaikuttavia muotoilun tekoja: ajankohtaista, innovatiivista muotoiluajattelua ja -toimintaa Kuopiossa sekä kannustaa muotoilun hyödyntämiseen laaja-alaisesti alueen elinvoimaisuuden edistämisessä. Tunnustuksen voi saada muotoilija, työryhmä, yritys, tuote tai palvelu.

Muotoilutekotunnustus on kiertopalkinto, joka jaetaan joka vuosi uudelle tunnuksen saajalle. Sen on suunnitellut Sanna Hindsberg ja toteutuksesta ja vuosittaisesta muokkaamisesta vastaa kuopiolainen korutehdas Saurum Oy. Tärkeimpänä̈ lähtökohtana suunnittelussa on ollut Savolainen suoraviiva, Design Week Kuopion tunnus – luovan osaamisen, yhteistyön ja verkostoitumisen symboli.

Muotoilutekotunnustuksen ehdokkaat ilmiannettiin Design Week Kuopion avoimessa Ilmianna muotoiluteko -kampanjassa. Ilmiantojen pohjalta jury valitsi kolme merkittävintä ja mielenkiintoisinta ehdokasta yleisöäänestykseen. Muotoilutekoja ilmiannettiin runsaasti ja äänestys oli jälleen suosittu.

Vuoden 2020 ehdokkaat ovat:

Essis Collection By Lasilinkki – yrityksen kolmannen polven yrittäjän Essi Sundmanin oma tuotemerkki, joka on ennakkoluulottomasti tuonut lasin mahdollisuudet tähän päivään. Essis Collection suunnittelee ja valmistaa tilaratkaisuja sekä tuotteita, jotka ovat aina uniikkeja ja käsityönä valmistettuja ja testaa jatkuvasti uusia ideoita, tekniikoita ja materiaaleja lasin työstämiseen Essis Collection tekee yhteistyötä eri suunnittelijoiden ja yritysten kanssa ja on avoin uusille mahdollisuuksille ja ideoille.

Kasvu By Iisalmi KauppaKärry-hanke – yläsavolaisten yrittäjien vuoden 2019 kesäkiertue, joka aloitti matkansa valtakunnalliselta Olemisen vapaus -yhteiskiertueelta ja jatkoi sen jälkeen läpi kesän lähialueen tapahtumissa. Kiertueella vetonaulana toimi yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen ja palveluntarjoajineen. Hankkeen tavoitteena oli kasvattaa Ylä-Savolaisten yritysten liiketoimintaa, tehostaa yritysten verkostoitumista ja lisätä alueen tunnettuutta. KauppaKärryssä olivat mukana korubrändi Anna’s Darling Ky, kahvila-ravintola Iltalypsy Oy, JP Studiokeramiikka Oy, Mainostoimisto Polku Ky, Pesolan Pihviliha Oy, kelloihin, koruihin ja palkintoihin erikoistunut PKP-Trading Oy, Savon Rautaosa Oy sekä erilaisia tilaisuuksia järjestävä Ulmalan Kansantalo Oy.

Mualiman Napa – tunnus ja maamerkki – Kuopion Kauppatorin 200 vuotisjuhlavuoden kunniaksi luotu tunnus ja kesällä 2019 torikiveykseen toteutettu maamerkki. Maamerkki sijaitsee torikiveyksessä Mualiman Navan keskipisteessä, torin kahden pääväylän risteyskohdassa. Tunnuksen tilasi Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry ja sen on suunnitellut kuopiolainen suunnittelutoimisto Ateljee Keltainen Talo.

Äänestyksen tulokset julkistetaan ja tunnustus jaetaan Design Week Kuopio avajaisissa maanantaina 24.8.2020 klo 17:00-19:00 Puijon Torniravintolassa.