MUOTOILUTEKO 2019 ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT.

Suuri kiitos äänestäjille!

 

SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen yleisöäänestyksen tulosta jännitetään vielä hetki. Halutessasi voit vielä tutustua ehdokkaisiin ja valinnan perusteluihin alta.

Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion päätapahtumassa Design Triennale Kuopiossa 26.4.2019. Design Triennale Kuopio perjantain seminaaripäivään voit ilmoittautua mukaan TÄSTÄ.

1.URBAANI RY JA KUOPION ENERGIA

SÄHKÖKAAPPIEN MAALAUS

”Urbaani virta on kokeilu ja todiste siitä, että yhteistyössä on voimaa. Jakokaapit toivat paitsi väriä katukuvaan ja ihmisten mieliin, se on myös säästänyt tuhansia euroja jakokaappeihin kohdistuvan ilkivallan korjaustöiltä. Urbaanissa virrassa katutaide kääntyi muotoilun välineeksi ja kaupunkitila toimi loistavasti sen materiaalina."

EHDOTUKSEN ANTAJA:
”Sähkökaappien maalausprojekti on ilahduttanut kuopiolaisten arkea ja tuonut väriä kaupunkiin.”

2. RPS & ODDY INC.

"LET'S SETTLE THIS LIKE ADULTS"

“Toimintamallimme on erilainen ja erityinen: luova työ tehdään kokonaisuudessaan kollaboraationa. Tiiviissä yhteistyössä luotu graafinen kieli sekä viestit ovat synnyttäneet brändin, jonka omaperäisen hengen ytimessä me molemmat olemme. Tästä syystä ymmärrämme toisiamme ja yhteistyömme on ketterää sekä tehokasta. Kirkkain esimerkki tästä on salama-aikataululla toteuttamamme Let's settle this like adults -kampanja, joka sai innoituksensa Helsingin vuoden 2018 Trump-Putin-huippukokouksesta.”

EHDOTUKSEN ANTAJA:
”Luova prosessi on edellyttänyt yhteistä ideointia sekä rohkeutta reagoida ajankohtaisiin tilanteisiin.”

3. 3D TALO & JUNTTAN

PAALUTUSKONEEN MUOTOILUTYÖ

Uraauurtava ja useita toimijoita yhdistävä paalutuskoneen muotoiluprojekti, jossa hyödynnettiin perinteisen muotoilutyön rinnalla uusimpia virtuaalisia työkaluja. Virtuaalitodellisuusmallien avulla pystyttiin havainnollisesti kommunikoimaan yritysten välillä ja todentamaan suunnitteluratkaisujen toimivuutta ennen fyysisten prototyyppien rakentamista sekä osallistamaan tuotteen käyttäjiä, minkä ansiosta säästettiin resursseja ja saavutettiin parempi lopputulos.

EHDOTUKSEN ANTAJA:
"Pitkä ponnistus, jossa on tarvittu yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa."