INFO

Itäsuomalaisen muotoilun kaupunkitapahtuma, Design Week Kuopio, järjestetään neljättä kertaa 23.-28.4.2019.

Teemana on YHTEISTYÖ. Sen lisääminen alueella on yksi Design Weekin tärkeimmistä tavoitteista. Se on lisäksi myös taustaorganisaatiomme Itä-Suomen Muoto ry:n (IMU) ensi vuoden kantava teema. Tämä teema tulee näkymään muotoilun viikon huipputapahtumassa Design Triennale Kuopiossa, joka on kolmen tahon – IMU, Kuopion Rouvasväen yhdistys ja Savonia-ammattikorkeakoulu – iso yhteisponnistus.

Vuonna 2019 annamme kenelle vain mahdollisuuden osallistua muotoilun viikon ohjelman luomiseen ilman ilmoittautumista tai ohjelmamaksua. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä ja organisaatioita luomaan uudenlaista tapahtumakulttuuria Kuopioon.

Yhteistyö -teeman mukaisesti vuotta 2019 luodaan kannustaen organisaatioita tekemään suurempia ja vahvempia tapahtumia yhdessä. Tapahtumavuoden aikana rohkaistaan teeman mukaisten varjotapahtumien kuten ohjelmien, näyttelyiden, kohtaamisten ja työpajojen suunnitteluun sekä oman muotoilun näkökulman esiin tuomiseen. Uudenlaisella toimintatavalla haetaan raikkaita ja innovatiivisia kokeiluja sekä ideoita tapahtuman kehittämiseen.

DESIGN TRIENNALE KUOPIO

Design Triennale Kuopio järjestetään ensimmäisen kerran 26.-27.4.2019 ja se käynnistää kolmen vuoden välein järjestettävän tapahtumasarjan. Design Triennale Kuopio on rohkeiden kohtaamisten tapahtuma, joka tuo yhteen kehittäjät, innovaattorit, huippuosaajat ja edelläkävijät globaalien haasteiden ja teemojen äärelle.

Design Triennale Kuopio -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen Muoto ry, Kuopion Rouvasväen yhdistys/Muotoiluakatemia ja Savonia-ammattikorkeakoulu. Yhteistyötä Itä-Suomen Yliopiston kanssa rakennetaan parhaillaan. Tapahtuma koostuu kaksipäiväisestä seminaarista sekä iltajuhlasta, jotka luovat alustan monialaiselle yhteistyölle ja verkostoitumiselle.

Vuoden 2019 tapahtuman kantavina teemoina ovat yhteistyö, kiertotalous, savolainen muotoilu sekä paikallisen muotoilun 135-vuotisjuhlavuosi. Tärkeänä osana Design Triennale Kuopion tapahtumasarjaa on muotoilukilpailu, joka vuonna 2019 on suunnattu kutsukilpailuna lapsille ja nuorille, aiheenaan Tulevaisuuden kantoväline. Kilpailu on jo käynnistynyt ja tulokset esitellään kevään tapahtumassa.

Design Triennale Kuopion verkkosivut

Design Triennale Kuopion Facebook-sivut

 

Tutustu Design Week Kuopion vuoden 2018 ohjelmaan TÄSTÄ.

Lataa tästä (PDF) vuoden 2017 ohjelma

Tutustu myös Design Week Kuopioon Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta.

      

      

© DESIGN WEEK KUOPIO