DWK 2020 Kumppaniesittely: Kuopion Rouvasväenyhdistys ry

Miksi olette mukana DWK-tapahtumayhteistyössä ja Itä-Suomen Muoto ry:n kumppanina?

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry haluaa olla aktiivisesti mukana edistämässä muotoilua ja kulttuuria yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. DWK-tapahtumayhteistyön ja Itä-Suomen Muoto ry:n kumppanuuden perustana on muotoiluosaamisen edistäminen ja kehittäminen. Kehittäjäkumppanuuteen kytkeytyy vahvasti laaja kansallinen ja kansainvälinen muotoilun asiantuntijaverkosto.  

Mitä tämä yhteistyö teille merkitsee?

Yhteistyön arvokkainta antia on muotoilutietoisuuden lisääminen. Design Week Kuopio on ennakkoluuloton tapahtuma-alusta, jonka aikana on hyvä virittää omaa toimintaa uudelle taajuudelle. Kevään Nuorten ja Aikuisten Muotoiluakatemioiden sekä HAPPY:D KUNTA -hankkeen hyvät kokemukset muotoilun etätyöpajoista innoittivat uudenlaisen työpajakonseptin toteuttamiseen. Tämän vuoden DWK-tapahtumana Rouvasväenyhdistyksen Kuopion Muotoiluakatemia järjestää Lasten Designweek -ohjelmaa, johon koulut, päiväkodit ja perheet voivat osallistua etäyhteyksien kautta – tuskin maltamme odottaa elokuuta!

Mitä yhteisönne tekee? Kenelle?

Tuomme muotoilun ja käsityön osaksi ihmisten elämää sekä organisaatioiden hyvinvointia ja kannattavuutta. Kuopion Rouvasväenyhdistyksen toimintaa toteutetaan kahden brändin alla: Kuopion Muotoiluakatemia vastaa muotoilukasvatuksesta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä nuorten hankkeista ja Design Union muotoilun ammattilaispalveluista, yritysyhteistyöstä ja valmennuksista. Fredrika Runebergin mukaan Rouvasväenyhdistyksen tehtävänä on poistaa esteet valon tieltä. 160-vuotiaan Kuopion Rouvasväenyhdistyksen toiminta perustuu toisten auttamiseen ja hyvän tuottamiseen käsityön ja muotoilun koulutuksen avulla sekä yrittäjyyttä tukemalla.

Mitä design merkitsee teille?

Muotoilu on tietoa, taitoa, tunnetta ja taloutta. Design on yhdistyksemme kulmakivi ja voimavara.

Anna Räisänen – Kuopion Rouvasväenyhdistys ry/Kuopion Muotoiluakatemia