DWK 2020 Kumppaniesittely: Studio Valua/Designkummi®

Miksi olet mukana DWK-tapahtumayhteistyössä ja Itä-Suomen Muoto ry:n kumppanina?
Itä-Suomen Muoto ry:n tavoitteet muotoilijoiden ammatillisena yhteisönä ovat merkittäviä. Muotoilualan yrittäjänä haluan olla mukana toiminnassa, joka edistää alan työskentelyedellytyksiä. Design Week Kuopio -tapahtuma puolestaan on inspiroiva muotoilun juhlaviikko, jonka aikana muotoilijat voivat todella tuoda omaa ammattilaisuuttaan alueen asukkaiden ja toisten yrittäjien ulottuville. Designkummina tavoitteeni ovat yhteneväisiä: haluan nostaa muotoilua esiin, herättää sen ympärille keskustelua muotoiluymmärryksen lisäämiseksi ja edistää muotoilun tarjoamien mahdollisuuksien toteutumista.

Mitä tämä yhteistyö yrityksellesi merkitsee?
Yrittäjyys on minulle suurelta osin yksinäistä puurtamista. On ylipäänsä arvokasta, että tarvittaessa voimme yhdistää voimamme ja osaamisemme edistääksemme tärkeää asiaa. Tämän vuoden yhteistyöllä haluan edistää yhteisiä tavoitteitamme ja tämän kevään jälkeen tuntuu, että yhdessä tekeminen yhteisen asian eteen on aivan erityisen tärkeää.

Mitä yrityksesi tekee? Kenelle?
Perustyöni yrityksessäni koostuu tuotesuunnittelusta ja keraamisten tuotteiden valmistuksesta. Designkummi-toiminnan osalta työtäni on lisätä muotoiluymmärrystä yleisesti ja edistää muotoilun tarjoamien mahdollisuuksien toteutumista. Se on viestikapulan kuljettamista ja muotoilusta keskustelemista. Tätä työtä tehdään sekä muotoilualan yrittäjien, kanssaihmisten että tulevaisuuden tähden.

Mitä design merkitsee yrityksellesi?
Design – muotoilu – on. Se on paitsi työtäni, myös työkaluni ja työni lopputulos. Kunnioitan muotoilua ja arvostan hyviä tekijöitä. Haluan paitsi itse tuottaa laadukasta designia, myös nostaa eloisaa keskustelua designin ympärille.

Riikka Heiskanen, Studio Valua/Designkummi®