Äänestä muotoilutekoa 2018

Jury on valinnut SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustukselle kolme mahtavaa ehdokasta, jotka menevät nyt yleisöäänestykseen. Mikä on sinun suosikkisi?

Äänestysaikaa on 8.4. klo 12.00 asti. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion avajaisissa 23.4.2018.

1. KUOPION NAHKASUUTARI

“Yritykseni keskittyy uniikkien tuotteiden valmistamiseen. Nahkakuviointi (nahkan pakottaminen) on pajan ylpeys, ja tällä saadaan hienoja tatuointimaisia kuvia tuotteisiin ja ne tekevät tuotteista aina henkilökohtaisen. Vaikka paja on ollut pystyssä vasta reilut kaksi vuotta, niin etenkin somessa on jo kova haippi päällä.”

2. PARTANEN & LAMUSUO

“Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto. Ajattelemme, että hyvä design on funktionaalista, mutta suunnittelussa tärkeimmäksi johtolangaksi muodostuu kokemus, jonka se synnyttää. Haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta. Meille eheys tarkoittaa kokonaisuuden kunnioittamista, mutta ennen kaikkea ihmisen – kokijan – tuntemista, eli empatiaa.”

3. SAVONIAN & HATSALAN KOULUN KUMMILUOKKATOIMINTA

Savonia Muotoilu on ohjannut Hatsalan kuvispainotteista kummiluokkaa vuosina 2015-2017 mm. luovien ideointimenetelmien, elävän mallin piirtämisen, vaatemuotoilun ja kankaan kuvioinnin parissa. Kevään 2018 projektina on Hatsalan oppilaiden suunnittelemien korujen valmistus.

ILMIANNA MUOTOILUTEKO

Sinä voit vaikuttaa kuka saa vuoden 2018 SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen!Tunnustuksella haluamme nostaa esiin rohkeita muotoilun tekoja: ajankohtaista, innovatiivista muotoiluajattelua ja -toimintaa Kuopiossa sekä kannustaa muotoilun hyödyntämiseen laaja-alaisesti alueemme elinvoimaisuuden edistämisessä. Muotoilutunnustuksen voi saada muotoilija, työryhmä, yritys, tuote tai palvelu.

Ilmiantojen perusteella jurymme valitsee merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat ehdotukset. Nämä pääsevät jatkoäänestykseen, jossa yleisö voi äänestää parhaan ehdokkaan SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen saajaksi. Ehdotusaikaa on 21.3. klo 12 asti. Äänestys alkaa 26.3. ja kestää 8.4. asti. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion avajaisissa 23.4.2018.

Tunnustus on kiertopalkinto, joka jaetaan joka vuosi uudelle tunnuksen saajalle. Tärkeimpänä lähtökohtana suunnittelussa on ollut Savolainen suoraviiva, Design Week Kuopion tunnus – luovan osaamisen, yhteistyön ja verkostoitumisen symboli. Sen on suunnitellut Sanna Hindsberg ja toteutuksesta vastasi kuopiolainen korutehdas Saurum Oy.

 

Lähetä ehdotuksesi tästä.

 

Vuoden 2017 tunnustuksen sai Kuopion kaupunki. Lue Savon Sanomien uutinen aiheesta:
https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Palkittu-muotoiluteko-olikin-koko-kaupunki/973736