Äänestä muotoilutekoa 2019

Jury on valinnut SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustukselle kolme mahtavaa ehdokasta, jotka menevät nyt yleisöäänestykseen. Mikä on sinun suosikkisi?

Äänestysaikaa on 10.4.2019 asti. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion päätapahtumassa Design Triennale Kuopio -tapahtumassa 26.4.2019. Design Triennale Kuopio perjantain seminaaripäivään voit ilmoittautua mukaan TÄSTÄ.

1. URBAANI RY JA KUOPION ENERGIA

SÄHKÖKAAPPIEN MAALAUS
”Urbaani virta on kokeilu ja todiste siitä, että yhteistyössä on voimaa. Jakokaapit toivat paitsi väriä katukuvaan ja ihmisten mieliin, se on myös säästänyt tuhansia euroja jakokaappeihin kohdistuvan ilkivallan korjaustöiltä. Urbaanissa virrassa katutaide kääntyi muotoilun välineeksi ja kaupunkitila toimi loistavasti sen materiaalina.”

EHDOTUKSEN ANTAJA:
”Sähkökaappien maalausprojekti on ilahduttanut kuopiolaisten arkea ja tuonut väriä kaupunkiin.”

2. RPS & ODDY INC.

“LET’S SETTLE THIS LIKE ADULTS”
“Toimintamallimme on erilainen ja erityinen: luova työ tehdään kokonaisuudessaan kollaboraationa. Tiiviissä yhteistyössä luotu graafinen kieli sekä viestit ovat synnyttäneet brändin, jonka omaperäisen hengen ytimessä me molemmat olemme. Tästä syystä ymmärrämme toisiamme ja yhteistyömme on ketterää sekä tehokasta. Kirkkain esimerkki tästä on salama-aikataululla toteuttamamme Let’s settle this like adults -kampanja, joka sai innoituksensa Helsingin vuoden 2018 Trump-Putin-huippukokouksesta.”

EHDOTUKSEN ANTAJA:
”Luova prosessi on edellyttänyt yhteistä ideointia sekä rohkeutta reagoida ajankohtaisiin tilanteisiin.”

3. 3D TALO & JUNTTAN

PAALUTUSKONEEN MUOTOILUTYÖ
Uraauurtava ja useita toimijoita yhdistävä paalutuskoneen muotoiluprojekti, jossa hyödynnettiin perinteisen muotoilutyön rinnalla uusimpia virtuaalisia työkaluja. Virtuaalitodellisuusmallien avulla pystyttiin havainnollisesti kommunikoimaan yritysten välillä ja todentamaan suunnitteluratkaisujen toimivuutta ennen fyysisten prototyyppien rakentamista sekä osallistamaan tuotteen käyttäjiä, minkä ansiosta säästettiin resursseja ja saavutettiin parempi lopputulos.

EHDOTUKSEN ANTAJA:
“Pitkä ponnistus, jossa on tarvittu yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa.”

ILMIANNA MUOTOILUTEKO

 

Nyt voit ehdottaa vuoden 2019 SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen saajaa!Tunnustuksella haluamme nostaa esiin rohkeita muotoilun tekoja: ajankohtaista, innovatiivista muotoiluajattelua ja toimintaa Itä-Suomessa. Tänä vuonna etsimme erityisesti YHTEISTYÖNÄ tehtyjä muotoilun tekoja. Muotoilutekotunnustuksen voi saada muotoilija, työryhmä, tuote tai palvelu.

Ilmiantojen perusteella jurymme valitsee merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat ehdotukset. Nämä pääsevät jatkoäänestykseen, jossa yleisö voi äänestää parhaan ehdokkaan SAVOLAINEN SUORAVIIVA – MUOTOILUTEKO -tunnustuksen saajaksi. Tunnustus julkistetaan Design Week Kuopion päätapahtumassa Design Triennale Kuopiossa 26.4.2019. Ehdotusaikaa on 12.3. klo 12 asti. Äänestys alkaa 19.3. ja kestää 10.4. asti.

Tunnustus on kiertopalkinto, joka jaetaan joka vuosi uudelle tunnuksen saajalle. Tärkeimpänä lähtökohtana suunnittelussa on ollut Savolainen suoraviiva, Design Week Kuopion tunnus – luovan osaamisen, yhteistyön ja verkostoitumisen symboli. Sen on suunnitellut Sanna Hindsberg ja toteutuksesta vastaa kuopiolainen korutehdas Saurum Oy.

Lähetä ehdotuksesi tästä.

Vuoden 2018 tunnustuksen sai Partanen & Lamusuo. Lue Savon Sanomien uutinen aiheesta:

Savolainen suoraviiva -palkinto Partanen & Lamusuolle